maanantai 7. toukokuuta 2012

Puutarhaviikonloppu

Kasvimaa nyt.
Suurin osa viikonlopusta tuli vietettyä ulkona. Oli mukava kitkeä ja kuokkia, vaikka lauantaina olikin melko kolea sää.

Istutin kasvimaalle taimia, kuten tinjamia ja erilaisia sipuleita. Kitkin myös kasvimaalla ja tuntui, että rikkaruohoja oli enemmän kuin koskaan. Saattaa johtua siitä, että pienenpieniä rikkaruohon alkuja oli niin paljon suhteessa isompiin ja niitä on kaikkein työläintä noukkia pois.

Olen jo kylvänyt harson alle persiljaa, tilliä, palsternakkaa, porkkanaa ja pinaattia. Myös istukassipulit ovat maassa, mutta tuntuvat pysyvän siellä vähän huonosti. En tiedä kaivaako niitä jokin eläin ylös. Paljaalla maalla oli pari sipulia lojumassa maan pinnalla ja seuraavana päivänä yksi sipuli oli "ponnahtanut ylös" myös harson alla.

Ruohosipulit alkavat jo olla niin isoja, että niitä voi jo käyttää. Uskomatonta miten nopeasti ne kasvavat.

Olen lisäksi istuttanut kukkia ja kuntoillut kaivamalla lupiineita ylös. Viimeksi mainitussa riittikin urakkaa, varsinkin kun jotkut lupiinit kasvoivat hyvin hankalissa paikoissa. Maa on varmaan täynnä lupiinin siemeniä, mutta ehkä lupiinit vähitellen katoavat, jos niitä jaksaa kaivaa ylös tai vähintään leikata kukat pois joka vuosi, jolloin siemeniä ei ainakaan enää pääse maahan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti