keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Ensimmäinen sato!

Satoa.
Kasvimaalta on saatu jo ensimmäinen sato. Ruohosipuli ja oregano ovat kasvaneet vauhdilla ja keräsin niitä jo pakastimeen. Uskomatonta kuinka nopeasti kasvit kasvavat, melkein silmissä.

Raparperikin on jo niin iso, että kesän ensimmäinen piirakka leivotaan varmasti kohta. Istukassipulit ovat lähteneet hyvin kasvamaan, vaikka pari onkin "noussut" pois maasta, maan pinnalle. En tiedä mikä noita sipuleita nostaa ylös, kun nuokin olivat harson alla.


Raparperi.
Tilli, pinaatti ja palsternakka ovat itäneet. Palsternakka oli yllätys, sillä luin jostain, että yli vuoden vanhat siemenet eivät idä. Laitoin kuitenkin kokeeksi saamiani kolme vuotta vanhoja siemeniä ja hyvin itivät. Ainoa, joka ei ole vielä itänyt, on persilja.

Kylvin viikonloppuna sokeriherneet ja vähän retiisiä. Lisäksi istutin punasipulien istukassipulit. Saa nähdä miten niiden kanssa käy, kun ne tuli istutettua vähän huonoon paikkaan. Niitä saviseen ja kiviseen maahan istuttaessani tuli kyllä mieleen, että olisi pitänyt valita jokin muu harrastus. :)

Olen myös istuttanut kukkia ja varsinkin kevätesikko on lähtenyt hyvin kasvamaan ja on nyt täpötäynnä kukkia. Sitä on mukava katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti