sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Odottelua

Ei ole tullut vähään aikaan kirjoitettua, mutta kasvimaa on ollut paljon mielessä. Puutarhakurssi päättyi ja sieltä sain mukaan ison monistenipun, jota on tullut luettua. Samoin olen selannut ahkerasti Hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa ja tilaamani siemenet ovatkin jo tulleet. Lisäksi on tullut luettua kirjaa Myrkytön puutarha, jossa on aika paljon samoja asioita, joita käytiin läpi puutarhakurssilla.

Odotan kovasti, että pääsen kasvimaalle tekemään ph-testiä. Minulla on vielä aika hakusessa tiedot lannoittamisesta ja kateviljelystä, mutta kovasti yritän opetella. Viime keväänä en lannoittanut ollenkaan, koska en tiennyt lannoittamisesta edes tätä vähää kuin nyt. Tiesin ainoastaan, että herne parantaa maata lisäämällä maahan typpeä. Puhun nyt nimen omaan luonnonmukaisesta viljelystä, en keinolannotteista. Täytyy opiskella ja lukea lisää. 
 
Olen myös lukenut kirjan kompostoinnista. Minusta kompostointi on aina kuulostanut hirveän monimutkaiselta, mutta kirjasta sain paljon vinkkejä, eikä se niin monimutkaista olekaan. Kirjan nimi on Kaikki kompostoinnista. Sen on kirjoittanut Kirsi Tuominen ja julkaissut Minerva 2008. Ostin kirjan Hyötykasviyhdistyksestä. Suosittelen.

Samoin suosittelen kirjaa Myrkytön puutarha, jos sen vielä jostain löytää. Se on julkaistu  jo 1970-luvulla, mutta minun versioni on Tammen T-kirja-sarjasta vuodelta 1990. Kirjan on kirjoittanut Meta Strandberg. Ehkä löytyy kirjastosta.

Nyt pitäisi laatia viljelysuunnitelma loppuun. Toivottavasti lumi sulaisi pian ja pääsisin katsomaan miten kasvimaa on talvesta selvinnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti