tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kevät kukoistaa

Raparperi kurkottaa keväiseen valoon.
Kasvimaalla tapahtuu koko ajan. Lumi on sulanut kokonaan. Yllättäen lumen alta paljastui lehtiä ja katselin, että tuohan on jokin kukan alku. Seuraavana päivänä lehtien keskellä olikin nuppu. Tunnen huonosti kukkia, mutta eräs tuttu kertoi kuvailuni perusteella, että kyseessä on kevätkello.

Myös raparperi on alkanut kasvaa, samoin oregano. Ruohosipulin versot voivat hyvin ja kasvavat. Tuntuu mukavalta katsella kevään edistymistä.

Yllättäen kasvimaalle ilmestynyt kevätkello.

Kävin elämäni ensimmäisen kerran myös hyötykasviyhdistyksen Alku- ja juuri -puodissa. Ihastuin pieneen kauppaan, joka oli lattiasta kattoon täynnä tavaraa. Hyllyissä oli luultavasti satoja siemenpusseja värikkäine etiketteineen. Käsittääkseni ne kaikki tehdään talkootyönä käsin!

Ostin istukassipuleita. Onneksi minulla oli kiire, joten en ehtinyt jäädä kauppaan katselemaan, vaan ostin vain sen, mitä olin etukäteen suunnitellut.

Ruohosipulit.
Tämä saattaa mennä jo mainostamisen puolelle, mutta pakko mainita, että kaupan ylähyllyllä olleet maalatut linnunpöntöt olivat sieviä. En tosin tiedä mitä mieltä linnut niistä ovat. Taidan mennä joskus kauppaan uudestaan, paremmalla ajalla. Valitettavasti...

Oregano.

Istukassipuleiden lisäksi ostin myös orkidealannoitetta ja merileväuutetta. Minulla on huonekasveja, joita olen, (hävettää sanoa), hoitanut huonosti. Ajattelin, että nyt alan vaalia niitä. Onneksi kasvini ovat sellaisia, että ne pysyvät hengissä, vaikka niitä ei muistaisi kastella. Olen aina ihmetellyt miksi kastelun muistaminen on niin vaikeaa, vaikka kasvit ovat silmissä koko ajan. Täytysikö peräti laittaa kännykkään hälytys?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti