sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Mikä ihmeen porkkanakemppi?

Nyt on sitten kaksi kertaa puutarhakurssia takana. Aika on mennyt kurssilla kuin siivillä ja paljon olen saanut uutta tietoa.

Enpä ole esimerkiksi tienyt mistä tietää, että on oikea aika tehdä kylvö savimaahan. Sen saa kuulemma selville, kun puristaa savimaasta pallon ja tökkää sormen palloon. Jos pallo hajoaa, on hyvä aika kylvää eli maa on sopivan kuivaa. En ole tiennyt sitäkään, että levittämällä kasvimaalle ruohosilppua, saa hyvää typpilannoitetta tai, jos lannoittaa hevosenlannalla, pitää valita talli, jossa käytetään kuivikkeena turvetta, sillä puru käyttää maasta typen. Tai mistä tietää milloin pitää kastella? Kuulemma siitä, kun työntää multaan peukalon ja maa on niveleen asti kuivaa.

Paljon on opeteltavaa ja sulateltavaa. Monia hyviä vinkkejä olen saanut. Viimeksi puhuttiin yksityiskohtaisemmin eri kasvien viljelystä. Sain muun muassa tietää, että jos tomaatin taimi on liian pitkä, sen voi istuttaa osittain maan alle.

Puhuttiin myös muun muassa porkkakempeistä, jotka talvehtivat kuusten alaoksilla ja tulevat sieltä porkkanoiden kimppuun. Enpä ole koskaan sellaisista otuksista kuullutkaan, saati niitä nähnyt. Tieto tosiaan lisää tuskaa...

2 kommenttia:

  1. Onpa monenlaisia tietoja. Kuulostaa monipuoliselta kurssilta! Hmmm, meillä on savimaa ja aion istuttaa porkkanoita, joten tässä tuli oikein täsmätietoa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Jenni. Mukava kuulla, että tiedosta oli hyötyä. :) Monenlaista tietoa olen tosiaan saanut sekä ison pinkan monisteita.

    VastaaPoista